Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Slovinsko oznámilo prvé úmrtie v dôsledku koronavírusu

Maďarský zdravotník kontroluje telesnú teplotu šoférovi zo Slovinska v rámci preventívneho opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu na parkovacom mieste diaľnice M70 neďaleko maďarského mesta Csörnyeföld 12. marca 2020. Od stredajšej polnoci kontrolujú maďarské orgány aj hranice so Slovinskom a Rakúskom s cieľom zabrániť šíreniu nákazy novým koronavírusom. Foto: TASR/AP

Prvou tamojšou obeťou je starší pacient, ktorý bol hospitalizovaný v Ľubľane.

Ľubľana 14. marca (TASR) - Slovinsko oznámilo v sobotu prvé úmrtie, ku ktorému došlo v dôsledku nakazenia novým koronavírusom na jeho území.

Prvou tamojšou obeťou je starší pacient, ktorý bol hospitalizovaný v Ľubľane. S odvolaním sa na vyhlásenie zdravotníkov o tom informovala agentúra STA.

STA s odvolaním sa na svoje zdroje píše, že muž trpel dlhodobými zdravotnými problémami.

Muž sa nakazil v meste Metlika, v ktorom evidujú 25 prípadov. Všetci infikovaní tam prišli do kontaktu s lekárom, ktorý ordinoval aj po nakazení. Zmienený lekár sa nakazil v Taliansku. Pracoval tri dni a až potom sa u neho prejavili symptómy. Medzitým prišiel do kontaktu aj s niekoľkými obyvateľmi a zamestnancami opatrovateľského domu.

Slovinsko v sobotu popoludní potvrdilo celkovo 181 prípadov nákazy novým typom koronavírusu.