Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Slovnaft sprísnil opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Zamestnancom zrušili pracovné cesty, výrazne sa tiež obmedzili stretnutia a návštevy v rámci celej spoločnosti.

Bratislava 13. marca (TASR) - Rafinérska spoločnosť a najväčší slovenský predajca motorových palív Slovnaft prijal ďalšie opatrenia na ochranu svojich zamestnancov, spolupracovníkov a zákazníkov pred šírením ochorenia COVID-19. Zamestnancom zrušili pracovné cesty, výrazne sa tiež obmedzili stretnutia a návštevy v rámci celej spoločnosti. V piatok o tom informoval hovorca spoločnosti Anton Molnár.

"Aj naším zodpovedným prístupom môžeme rozhodnúť o tom, aký priebeh bude mať pandémia nielen vo firme, ale aj doma, v krajine. Dodržiavaním zvýšených hygienických štandardov, obmedzením kontaktov na nevyhnutnú úroveň, väčšou digitalizáciou práce, zodpovedným prístupom každého z nás doma i v práci, sa vieme lepšie pripraviť na najbližšie náročné týždne. Ako spoločnosť strategického významu urobíme všetko preto, aby sme zabezpečili pre Slovensko a jej obyvateľov kontinuálne zásobovanie ropnými výrobkami," povedal Gabriel Szabó, generálny riaditeľ Slovnaftu. Výroba v bratislavskej rafinérii pokračuje bez obmedzení.

Firma rozšírila možnosť práce z domu. Podnik zaviedol nové hygienické pravidlá. Na čerpacích staniciach spoločnosti obsluha pravidelne dezinfikuje spoločné priestory a frekventované miesta a plochy.

Rafinéria Slovnaft je spoločnosťou strategického významu a plní dôležitú funkciu z pozície výroby a dodávok palivami. Spoločnosť je zároveň prevádzkovateľom siete čerpacích staníc.