Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

SND je pre návštevníkov zatvorené, funguje však aj počas lockdownu

Na snímke hľadisko Opery a Baletu SND. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V priebehu nasledujúcich dvoch týždňov plánuje SND pokračovať v skúšobných procesoch aj baletných tréningoch.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Slovenské národné divadlo (SND) je v čase lockdownu pre návštevníkov zatvorené. Od štvrtka 25. novembra zrušilo všetky plánované predstavenia Činohry, Opery aj Baletu SND na nasledujúce dva týždne. Pokladnica prvej divadelnej scény bude fungovať len ako výdajné miesto. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

Zrušené predstavenia nahrádzať nebudú. Diváci, ktorí mali zakúpené vstupenky v dotknutých termínoch, budú mať po znovuotvorení divadiel možnosť zameniť ich v pokladnici SND za lístky na iné predstavenie sezóny 2021/2022 alebo im divadlo vráti peniaze za vstupné. V pokladnici si počas lockdownu môžu záujemcovia zakúpiť len darčekové poukážky.

Divadlo ďalej upozorňuje, že o vrátenie vstupného môžu diváci požiadať elektronicky na adrese rezervacie@snd.sk s uvedením čísla účtu a kódu banky (IBAN, SWIFT/BIC). K žiadosti je nutné priložiť naskenované vstupenky na refundáciu.

"V SND si uvedomujeme závažnosť pandemickej situácie a sme pripravení dodržiavať všetky opatrenia, aby sme čo najviac zamedzili šíreniu vírusu a zhoršeniu už teraz kritickej situácie," uviedol generálny riaditeľ SND Matej Drlička, ktorý zároveň vyzýva ľudí na zodpovednosť. "Prosím, počúvajme autority a dôverujme vedcom, ktorí tvrdia, že najrýchlejšia cesta von z pandémie je očkovanie," doplnil.

V priebehu nasledujúcich dvoch týždňov plánuje SND pokračovať v skúšobných procesoch aj baletných tréningoch. Činohra SND bude pripravovať novinku Kým prídu Stouni..., ktorá má plánovanú premiéru v januári. Pre divákov chystá aj live streamy predstavení, napríklad inscenácie Ruské denníky. Baletný súbor "opráši" Luskáčika, aby mohli diváci obľúbenú inscenáciu navštíviť ihneď po znovuotvorení divadiel. Opera bude naďalej skúšať Bohému, ktorá sa má v decembri vrátiť do repertoáru. "Ráta sa aj so zaznamenaním niektorých nových titulov - baletu Popoluška a opery La traviata," avizuje divadlo. Počas lockdownu uvádza niektoré tituly online na dramox.sk i na platforme navstevnik.online.sk.