Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Sociálna poisťovňa uzná 14-dňové ošetrovné

Sociálna poisťovňa, foto z archívu. Foto: Tablet.tv

Sociálna poisťovňa bude na základe ďalšieho aktuálneho vývoja informovať o tom, ako majú rodičia ďalej postupovať, ak zostanú školy a predškolské zariadenia aj naďalej uzavreté.

Bratislava 15. marca (TASR) - Pri uzavretí školských alebo predškolských zariadení z rozhodnutia zriaďovateľa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení pripúšťa vyplácanie dávky ošetrovné maximálne v dĺžke 10 dní.

"Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v súvislosti s nákazou nového koronavírusu oznamujeme, že po vyhlásení mimoriadnych opatrení ústredným krízovým štábom a v súlade s rozhodnutím príslušných orgánov o zatvorení škôl prizná ošetrovné (OČR) pri osobnej a celodennej starostlivosti o dieťa do dovŕšenia 11. roku jeho veku (10 + 364 dní) počas celého 14-dňového obdobia, počas ktorého budú školy a predškolské zariadenia uzavreté," uviedol hovorca poisťovne Peter Višváder.

Pred uplynutím tejto lehoty bude Sociálna poisťovňa na základe ďalšieho aktuálneho vývoja informovať o tom, ako majú rodičia ďalej postupovať, ak zostanú školy a predškolské zariadenia aj naďalej uzavreté.