Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Španielska vláda opätovne zavedie povinné rúška na verejnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nosenie rúšok na otvorenom priestranstve bolo v Španielsku povinné i na začiatku pandémie, pripomína denník El Mundo. Platnosť tohto opatrenia sa však skončila v júni tohto roka.

Madrid 22. decembra (TASR) - Španielsko opätovne celoplošne zavedie povinné zakrytie horných dýchacích ciest na vonkajších priestranstvách. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

Vládny kabinet premiéra Pedra Sáncheza má zasadnúť vo štvrtok, aby schválil dekrét zavádzajúci povinné nosenie rúšok na verejnosti.

Sánchez v stredu s premiérmi španielskych autonómnych spoločenstiev rokoval o postupe s cieľom obmedziť šírenie nového koronavírusového variantu omikron.

Nosenie rúšok na otvorenom priestranstve bolo v Španielsku povinné i na začiatku pandémie, pripomína na svojej webovej stránke denník El Mundo. Platnosť tohto opatrenia sa však skončila v júni tohto roka.

Rúška boli odvtedy povinné vo vnútorných verejných priestoroch. Na exteriéry sa táto povinnosť vzťahovala len v prípade, keď nebolo možné dodržať rozstupy medzi osobami.

V Španielsku je proti koronavírusu kompletne zaočkovaných približne 80 percent populácie. Počet prípadov nákazy v tejto krajine začal prudko stúpať po tom, ako sa začal šíriť variant omikron. Za utorok Španielsko zaznamenalo takmer 50.000 nových prípadov.