Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Španielsko si pripomenulo obete covidu a zdravotníckych pracovníkov

Španielsky kráľ Filip VI. a kráľovná Letizia sa zúčastňujú ceremónie na počesť obetí koronavírusu a zdravotníckych pracovníkov v Kráľovskom paláci v Aranjueze, 15. júla 2021. Foto: TASR/AP

Španielsko si 16. júla 2021 uctilo obete koronavírusovej pandémie.

Madrid 15. júla (TASR) – Španielsky kráľ Filip VI. a jeho manželka kráľovná Letizia sa vo štvrtok zúčastnili na spomienkovom podujatí v Madride, aby si pripomenuli obete pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 a vyjadrili uznanie zdravotníckemu personálu, ktorý prišiel o život pri záchrane ďalších osôb. Informoval o tom na svojej webovej stránke denník El País.

Spomienkovú slávnosť zorganizovala španielska vláda.

Na slávnosti v kráľovskom paláci v Madride sa zúčastnilo približne 700 ľudí vrátane členov vlády. Prítomní boli aj španielsky premiér Pedro Sánchez a predseda najväčšieho opozičného politického subjektu – Ľudovej strany (PP) – Pablo Casado.

„Musíme pamätať na tých, ktorí už nie sú medzi nami, a preukázať rešpekt a vyjadriť uznanie všetkým zdravotníckym pracovníkom," povedal kráľ Filip VI.

Pandémia podľa jeho slov potvrdila nevyhnutnosť spolupráce vo všetkých oblastiach spoločenského života. „Základom je jednota," povedal.

Vláda podobnú slávnosť zorganizovala aj minulý rok. Španielsko si 16. júla 2021 uctilo obete koronavírusovej pandémie.