Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Koronavírus

Rada FNPŠ prijala smernice, ktoré reagujú aj na pandémiu koronavírusu

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Rada prijala štyri smernice, ktoré by mali pomôcť vo fungovaní Fondu v čase pandémie koronavírusu.

Bratislava 30. marca (TASR) - Správna rada Fondu na podporu športu (FNPŠ) sa na svojom plánovanom 5. zasadnutí uzniesla na prijatí interných smerníc, ktoré ďalej sfunkčňujú činnosť fondu a reagujú aj na globálnu pandemickú situáciu. Pondelňajšie zasadnutie prebehlo prostredníctvom videokonferencie.

Rada prijala štyri smernice, ktoré by mali pomôcť vo fungovaní Fondu v čase pandémie koronavírusu. Ide o Smernicu o prijímaní rozhodnutí orgánov elektronickým hlasovaním - per rollam, Smernicu o finančnej kontrole, Smernicu o vybavovaní sťažností a Smernicu o podávaní, evidovaní a preverovaní oznámení súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti.

"Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu, spôsobenú šírením ochorenia COVID-19 na Slovensku, sa všetci členovia Správnej rady FNPŠ poberajúci mesačnú odmenu vo výške 584,50 eur rozhodli, že túto odmenu za mesiac marec venujú na podporu slovenského zdravotníctva, najmä na nákup zdravotného materiálu v boji proti pandémii. V tejto súvislosti sa obraciame aj na svojich kolegov v riadiacich orgánoch ostatných štátnych fondov a tiež iných subjektov, aby v rámci svojich ekonomických možností zvážili obdobnú pomoc slovenskej spoločnosti," uviedol v tlačovej správe predseda Správnej rady Fondu na podporu šport Jozef Gönci.