Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Štátne divadlo Košice do konca tohto roka ruší všetky predstavenia

Na snímke historická budova Štátneho divadla Košice (ŠDKE) v Košiciach. Foto: TASR – František Iván

Ak to bude možné, v januári nasledujúceho roka plánujú otvoriť nielen pokladňu, ale aj samotné divadlo.

Košice 10. decembra (TASR) - Štátne divadlo Košice (ŠDKE) do konca tohto roka ruší všetky plánované predstavenia, ktoré sa mali odohrať v jeho Historickej budove aj na Malej scéne. TASR o tom za divadlo informoval Svjatoslav Dohovič. Súvisí to podľa neho s aktualizáciou protipandemických opatrení, ku ktorým došlo tento týždeň. Zároveň predlžujú zatvorenie dennej pokladne ŠDKE do 9. januára 2022.

Ak to bude možné, v januári nasledujúceho roka plánujú otvoriť nielen pokladňu, ale aj samotné divadlo. „Januárový program predstavení zverejníme aj s možnosťou zakúpenia vstupeniek v závere decembra podľa aktuálnej pandemickej situácie,“ uviedol s tým, že aktuálne pripravujú rôzne aktivity v online priestore.

Návštevníci, ktorí majú zakúpené vstupenky na zrušené predstavenia, môžu o vrátenie vstupného požiadať písomne e-mailom na adrese sales@sdke.sk s uvedením čísla účtu vo formáte IBAN. K žiadosti je potrebné priložiť vstupenky v elektronickej podobe – sken, respektíve elektronickú vstupenku zo stránky www.navstevnik.sk.

Stornované vstupné bude divadlo priebežne vyplácať. Žiadosť o vrátenie vstupného podľa predchádzajúcich podmienok je potrebné podať najneskôr do dvoch rokov od zrušenia predstavenia, inak nárok na vrátenie vstupného zaniká,“ dodal Dohovič.