Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Súdovce v uplynulom období zamestnávala najmä pandémia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vedenie obce vynakladalo veľa úsilia predovšetkým pri informovanosti občanov a zabezpečovaní rôznych protipandemických opatrení.

Súdovce 24. januára (TASR) – Najmä množstvo práce, súvisiace s opatreniami vyvolanými pandémiou nového koronavírusu, musela vykonávať v uplynulých dvoch rokoch obecná samospráva v Súdovciach v okrese Krupina. Vedenie obce vynakladalo veľa úsilia predovšetkým pri informovanosti občanov a zabezpečovaní rôznych protipandemických opatrení.

Za posledné dva "covidové" roky sme sa snažili našim obyvateľom vychádzať maximálne v ústrety, čo sa týka zabezpečenia všetkých služieb, ktoré ponúka naša obec a hlavne v informovanosti s ochorením COVID-19, keďže nikto z nás nevedel, čo nás čaká a čo nám hrozí,“ uviedla pre TASR starostka Andrea Hanuliaková. „Máme totiž u nás veľa seniorov a mnohí z nich sa nevedeli zorientovať v platných vyhláškach, opatreniach, takže sa obracali na obecný úrad. V novembri 2020 sme dvakrát zorganizovali aj testovanie pre obyvateľov a blízke okolie,“ dodala.

V uplynulých dvoch rokoch sa napriek tomu podarilo v obci zrealizovať niektoré menšie opravy a investície. „Doplnili a opravili sme miestny rozhlas, na ktorý sú najmä starší občania zvyknutí. Doplnili sme tiež dopravné značenie obecných komunikácií,“ vymenovala starostka.

V roku 2021 podali projekt cez opatrenie Programu rozvoja vidieka prostredníctvom miestnej akčnej skupiny na rekonštrukciu lávky pre peších a rekonštrukciu obecných studní. „Prvá spomenutá investícia nám nevyšla a k druhej ešte nemáme odpoveď,“ podotkla hlava obce.

V blízkej budúcnosti plánujú ešte úpravu rigolu, ktorý je problematický najmä pri prívalových dažďoch a tiež modernizáciu verejného osvetlenia. „Do budúcna plánujeme tiež väčšiu investíciu, ktorou je vybudovanie kanalizácie,“ doplnila starostka.