Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Svetoznámy Knižný veľtrh v Lipsku opäť zrušili, dôvodom je pandémia

Na snímke návštevníčka počas otvorenia medzinárodného Lipského knižného veľtrhu v nemeckom Lipsku 21. marca 2019. Foto: TASR/AP

Ide už o tretie zrušenie druhého najväčšieho knižného veľtrhu v Nemecku od začiatku pandémie koronavírusu.

Lipsko 9. februára (TASR) - Jedno z najznámejších literárnych podujatí v Nemecku, každoročný medzinárodný Knižný veľtrh v Lipsku, znovu zrušili. Dôvodom je neistota, či by bolo podujatie možné uskutočniť počas prebiehajúcej pandémie koronavírusu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

"Túžba po osobných stretnutiach na Knižnom veľtrhu v Lipsku bola obrovská," napísali organizátori na svojej webovej stránke. "Ale početné rušenia účasti vystavovateľov za posledných niekoľko dní znamenajú, že očakávaná kvalita a šírka obsahu tohto veľkého verejného veľtrhu sa už nedajú zaručiť," dodali.

Ide už o tretie zrušenie druhého najväčšieho knižného veľtrhu v Nemecku od začiatku pandémie koronavírusu. Mal sa konať 17. – 20. marca.

Podľa správ z tohto odvetvia veľké vydavateľské spoločnosti ako Oetinger a Penguin Random House v posledných dňoch oznámili, že sa na veľtrhu v Lipsku nezúčastnia.

Podľa pôvodného rozhodnutia sa mal veľtrh konať vo svojom obvyklom jarnom termíne, pričom tri štvrtiny účastníkov oznámili, že v roku 2022 prídu, a aj miestni politici boli optimistickí, dodala DPA.