Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Talianka Pellegriniová sa po nútenej karanténe vracia k tréningu

Federica Pellegriniová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Olympijská víťazka z olympiády v Pekingu a držiteľka svetového rekordu na 200 m voľný spôsob oznámila návrat na sociálnej sieti.

Rím 29. októbra (TASR) – Talianska plavkyňa Federica Pellegriniová sa po karanténe, ktorú musela podstúpiť v dôsledku pozitívneho testu na koronavírus, vracia do tréningového procesu. Olympijská víťazka z olympiády v Pekingu a držiteľka svetového rekordu na 200 m voľný spôsob oznámila návrat na sociálnej sieti.

V dôsledku nútenej izolácie sa šesťnásobná majsterka sveta nemohla zúčastniť na podujatí medzinárodnej plaveckej ligy v druhej polovici októbra. "Veľmi som chcela súťažiť. Nemohla som sa dočkať návratu do normálnej sezóny a potom prišlo toto. Priznám, dosť som si poplakala," uviedla na Instagrame 15. októbra, keď oznamovala, že mala pozitívny test.

Agentúra AFP pripomenula, že 32-ročná plavkyňa stále túži po štarte na olympiáde v Tokiu, ktorá bola v dôsledku pandémie nového koronavírusu preložená na rok 2021. "Skúsim sa pripraviť ako najlepšie viem,“ vyhlásila Pellegriniová.