Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Koronavírus

Taliansko prerušilo trajektovú dopravu medzi pevninou a Sicíliou

Palermo Foto: TERAZ.sk/Jozef Poláče

Naďalej v prevádzke majú zostať dva lety denne medzi Rímom a sicílskymi mestami Catania a Palermo. Železničné spojenie s Rímom má byť obmedzené na jediný vlak kategórie Intercity.

Rím 16. marca (TASR) - Taliansko v rámci boja proti novému koronavírusu uvalilo prísne karanténne opatrenia na Sicíliu. Vláda rozhodla o pozastavení trajektovej dopravy medzi pevninou a týmto ostrovom, informovala v pondelok tlačová agentúra APA.

Naďalej v prevádzke majú zostať dva lety denne medzi Rímom a sicílskymi mestami Catania a Palermo. Železničné spojenie s Rímom má byť obmedzené na jediný vlak kategórie Intercity.

Menšie sicílske letiská Trapani a Comiso boli uzavreté. Nákladná doprava funguje podľa plánu, zatiaľ čo regionálna železničná doprava bola obmedzená približne o 60 percent. Výrazné obmedzenia sa týkajú aj trajektov na menšie ostrovy v okolí Sicílie.

Najnovšie rozhodnutie nasledovalo po tom, ako v uplynulých dňoch prišlo na Sicíliu vyše 30.000 ľudí zo severu. Objavili sa obavy z nárastu v počte prípadov nakazenia novým koronavírusom, aký by miestny systém zdravotníctva nemusel zvládnuť.

Podobné obmedzenia boli ešte v sobotu uvalené aj na dopravné spojenia so Sardíniou - druhým najväčším ostrovom Talianska. Prepravovať je možné len tovar a osoby s povolením. Do sardínskej metropoly Cagliari sa lieta už len z rímskeho letiska Fiumicino.

Výrazne obmedzená je verejná doprava aj v iných častiach Talianska, patriaceho medzi krajiny najhoršie postihnuté koronavírusovou pandémiou. Na severo-južnej osi prestali premávať nočné vlaky a veľká časť letísk je zatvorená.

V Taliansku medzitým podľahlo nákaze novým koronavírusom ďalších 349 ľudí, čím sa počet úmrtí na ochorenie COVID-19 v tejto krajine zvýšil na viac ako 2000. Infikovaných bolo 27.980 osôb.