Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Trenčiansky tanečný klub Bambula obnovil nácviky

Na snímke deti z Tanečného klubu Bambula počas prvého tréningu po uvoľnení opatrení, 10. januára 2022 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Klub Bambula pri Základnej umeleckej škole Novomeského v Trenčíne fungoval v minulom roku pre protipandemické opatrenia iba necelých šesť mesiacov.

Trenčín 11. januára (TASR) – Trenčiansky tanečný klub Bambula obnovil po uvoľnení opatrení tréningovú činnosť. Mohol tak urobiť z dôvodu, že je súčasťou súkromnej základnej umeleckej školy (ZUŠ).

Ako informovala trénerka klubu Janka Koštalová, informácia o otvorení škôl bola tou najlepšou, ktorú chceli počuť. Tanečný klub Bambula pri Základnej umeleckej škole Novomeského v Trenčíne fungoval v minulom roku pre protipandemické opatrenia iba necelých šesť mesiacov.



„V októbri, keď sme sa dostali do akej – takej formy, prišiel ďalší lockdown a museli sme opäť zostať doma. Hneď sme prešli na online výučbu, deti sme učili jednotlivé variácie prvkov a po opätovnom uvoľnení opatrení sme ich spájali dokopy a počas dvoch – troch týždňov sa nám podarilo nacvičiť jednotlivé choreografie,“ priblížila trénerka.

Neprezenčná výučba však podľa nej nemôže dosiahnuť úroveň prezenčnej. Deti stratili kondíciu a tréneri nemali možnosť opravovať technické chyby počas nácviku.

Na snímke deti z Tanečného klubu Bambula pod vedením trénerky Janky Koštalovej počas prvého tréningu po uvoľnení opatrení, 10. januára 2022 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Tanečný klub Bambula v Trenčíne združuje deti od jedeného do 12 rokov. V minulom roku mal 125 členov, nacvičili 14 choreografií. Pri najmenších deťoch sa tréneri venujú základnej pohybovej príprave, na súťaže chodia deti od päť rokov.

Klub v minulom roku vyhral takmer 50 celoslovenských súťaží.