Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Tatum nenastúpil za Boston v nočnom zápase, je na covidovej listine

Útočník Bostonu Celtics Jayson Tatum (0) prenikol s loptou cez Pata Connaughtona (24) z Milwaukee Bucks počas druhého polčasu zápasu basketbalovej NBA, 13. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Vírus trápi celú zámorskú ligu, na Štedrý deň začalo jej vedenie vo väčšom testovať hráčov bez podpornej dávky, čo plánuje robiť do 8. januára.

Boston 28. decembra (TASR) - Americký basketbalista Jayson Tatum nenastúpil za Boston Celtics v nočnom zápase NBA proti Minnesote (103:108). Pripojil sa k Enesovi Freedomovi, Brunovi Fernandovi či Justinovi Jacksonovi, ktorí figurujú na covidovej listine. Celtics majú na tomto zozname celkovo osem hráčov, ktorí musia podľa predpisov ostať v karanténe desať dní, pokiaľ sa nepreukážu dvoma negatívnymi testami v priebehu 24 hodín.

Tatum má v prebiehajúcej sezóne priemer 25,6 bodu na zápas a je to druhýkrát, čo ho z hry vyradil koronavírus. Tímu chýbal už v januári a podľa vlastných slov sa musel vyrovnávať s následkami choroby, napríklad s väčšou únavou: "Mal som nejaké zápasy, v ktorých mi nerobilo vyslovene problém dýchať, ale unavil som sa oveľa rýchlejšie ako bežne. Párkrát prebehnete ihrisko a rýchlo sa zadýchate, ste unavení. Všimol som si to po korone," povedal vo februári.

Vírus trápi celú zámorskú ligu, na Štedrý deň začalo jej vedenie vo väčšom testovať hráčov bez podpornej dávky, čo plánuje robiť do 8. januára. Informácie priniesol oficiálny web NBA.