Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Remišová: Do zdravotníctva musíme investovať, aby bolo odolnejšie

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Remišová navštívila nemocnicu v Trsetnej.

Oravský Podzámok 23. októbra (TASR) – Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) považuje za prvoradé zmierniť veľký tlak na zdravotníctvo, pretože mnoho nemocníc je napriek reprofilizácii oddelení už na hranici kapacít. Po návšteve oravských obcí a Hornooravskej nemocnice s poliklinikou v Trstenej to povedala v piatok na brífingu v Oravskom Podzámku.

„Navštívila som aj nemocnicu v Trstenej, kde zrekonštruovali jeden pavilón z eurofondov. Odtiaľto si odnášam posolstvo, že musíme investovať viac peňazí do zdravotníctva, aby sme ho spravili odolnejším aj na takéto zaťažkávacie situácie," podotkla Remišová.

Zástupca starostu Oravského Podzámku Dušan Karaska uviedol, že záujem občanov o testovanie v obci s 1400 obyvateľmi bol dopoludnia pomerne veľký.

„Pred odbernými miestami v centre obce a v miestnej časti Dolná Lehota boli aj viac ako 100-metrové rady starých aj mladých. Teraz je istý útlm. Ale očakávame, že po návrate obyvateľov z dopoludňajších pracovných zmien to znova stúpne. Celkovo možno odhadnúť, že doteraz je otestovaných necelých 20 percent obyvateľov obce," uviedol Karaska.

„Chcem sa poďakovať všetkým zdravotníkom a hasičom za perfektnú prácu. Ľudia sú často pred odberom vystrašení a vystresovaní. Ale oni ich upokojujú, správajú sa profesionálne. Aj napriek tomu, že sú v strese a vyťažení," dodal zástupca starostu.