Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Thajsko pre nárast prípadov nákazy sprísňuje opatrenia

Na archívnej snímke z 9. júla 2021 zdravotníčka počas testovania na ochorenie COVID-19 v Bangkoku. Foto: TASR/AP

Obmedzenia voľného pohybu mali podľa niektorých kritikov prísť už skôr – ešte pred tým, ako sa medzi obyvateľmi začali šíriť nové nákazlivejšie varianty vírusu.

Bangkok 12. júla (TASR) – Úrady v thajskom hlavnom meste Bangkok s viac ako desiatimi miliónmi obyvateľov zaviedli v pondelok prísnejšie epidemiologické opatrenia, ktoré zahŕňajú aj nočný zákaz vychádzania. Dôvodom je najnovší nárast v počte prípadov nákazy koronavírusom, ktorý spôsobujú varianty delta a alfa, informovala agentúra AFP.

V Thajsku od začiatku pandémie zaznamenali viac ako 345.000 nakazených a 2791 obetí ochorenia COVID-19, pričom väčšina z nich pribudla v rámci poslednej vlny, ktorá prepukla v apríli.

V Bangkoku, kde začal platiť zákaz vychádzania v čase od 21:00 h do 4:00 h, vznikli na viacerých miestach policajné kontrolné stanovištia. Zhromaždenia sú obmedzené na maximálne päť ľudí a verejná doprava je v prevádzke do 21.00 h.

Otvorené zostávajú supermarkety, reštaurácie, banky, lekárne a obchody s elektronikou v obchodných centrách. Iné obchodné prevádzky však musia zostať zatvorené.

Okrem hlavného mesta nové obmedzenia zaviedli po náraste infekcií úrady aj v ďalších deviatich thajských provinciách.

Thajská vláda čelí kritike za postup pri zvládaní pandémie nového koronavírusu - od zabezpečenia vakcín až po presadzovanie opatrení zabraňujúcich šíreniu covidu, píše AFP. Najnovšie opatrenia medzi obyvateľmi takisto spôsobili hnev.

Obmedzenia voľného pohybu mali podľa niektorých kritikov prísť už skôr – ešte pred tým, ako sa medzi obyvateľmi začali šíriť nové nákazlivejšie varianty vírusu.