Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Thajsko varuje pred hrozbou spoločného pitia nápojov z jedného pohára

Ilustračné foto. Foto: Screenshot/Tablet.TV

Podľa štátneho tajomníka thajského ministerstva zdravotníctva je niekoľko priateľov, ktorí sa stretli na večierku, zodpovedných za najvyšší denný nárast prípadov nákazy koronavírusom.

Bangkok 13. marca (TASR) - V Thajsku v piatok varovali zábavychtivých obyvateľov pred šírením nového koronavírusu po tom, ako sa ukázalo, že 13 prípadov nákazy je spojených so skupinou priateľov, ktorí spoločne pili drinky z jedného pohára a delili sa o cigaretu.

Podľa štátneho tajomníka thajského ministerstva zdravotníctva Sukchuma Kánčanapímaja je niekoľko priateľov, ktorí sa stretli na večierku, zodpovedných za najvyšší denný nárast prípadov nákazy koronavírusom - 11.

"Bolo tam nevhodné správanie, delenie sa o nápoje a cigarety a nevyhýbanie sa spoločenským aktivitám po návrate z rizikovej krajiny," povedal vo štvrtok Sukchum.

Jeden zo skupiny priateľov bol predtým v kontakte s turistami z Hongkongu. "Nedeľte sa o nápoje a cigarety," varoval predstaviteľ rezortu zdravotníctva.

V Thajsku sa v piatok zvýšil počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom o päť a celkovo ich je 75. Tri z nových prípadov sú spojené s potvrdeným pacientom, ktorý sa vrátil z Južnej Kórey a zašiel s kamarátmi a rodinou do zábavného centra. Úrady sledujú zdravotný stav ôsmich ďalších ľudí súvisiacich s týmto prípadom.

Jedna osoba chorobe COVID-19 spôsobovanej koronavírusom podľahla. Tridsaťpäť ľudí sa vyliečilo a prepustili ich nemocnice, dodáva agentúra Reuters.