Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Koronavírus

Tomanová: Rodičia majú zvážiť styk s deťmi v striedavej starostlivosti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Komisárka pre deti vysvetlila, že na úrad sa obrátila pre viaceré podnety týkajúce sa premiestňovania detí medzi rodičmi v striedavej starostlivosti či pri súdom určených návštevách.

Bratislava 18. marca (TASR) - Pri striedavej starostlivosti o deti či pri súdom určených návštevách sa odporúča vylúčenie styku s rodičom, s ktorým dieťa nežije v jednej domácnosti. Cestovanie detí sa neodporúča. Upozornila na to komisárka pre deti Viera Tomanová.

"Orgán verejného zdravotníctva môže z odborného hľadiska v záujme ochrany zdravia dieťaťa odporučiť počas trvania mimoriadnej krízovej situácie vylúčenie styku dieťaťa s rodičom, s ktorým nežije v spoločnej domácnosti. Obzvlášť rizikové je cestovanie," tlmočila Tomanová stanovisko Úradu verejného zdravotníctva SR.

Komisárka pre deti vysvetlila, že na úrad sa obrátila pre viaceré podnety týkajúce sa premiestňovania detí medzi rodičmi v striedavej starostlivosti či pri súdom určených návštevách. Tomanová preto žiada rodičov, aby v záujme zdravia detí toto odporúčanie rešpektovali.