Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Koronavírus

Trenčiansky kraj začal s distribúciou ochranných prostriedkov

Zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja rozdeľujú pohotovostným a ambulantným lekárom prvého kontaktu z celého kraja ochranné pomôcky (jednorázové rúška, rukavice a návleky na nohy), ktoré kraj privizol zo Štátnych hmotných rezerv, 18. marca 2020 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zubné pohotovosti dostanú po 50 a ambulancie všeobecných lekárov po 15 chirurgických masiek, 15 párov rukavíc a 15 párov návlekov na obuv.

Trenčín 19. marca (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pre epidémiu nového koronavírusu začal v stredu (18. 3.) s distribúciou osobných ochranných prostriedkov pre lekárov z TSK. Poskytla ich Štátna správa hmotných rezerv Slovenskej republiky.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku ochranné prostriedky dostali a dostanú lekári a sestry pracujúci na pohotovostiach a lekári primárneho kontaktu.

S distribúciou sme začali hneď, ako sme si prvý balík týchto prostriedkov osobne vyzdvihli v skladoch štátnych hmotných rezerv. Ide o 8000 kusov jednorazových chirurgických masiek, 8000 párov jednorazových chirurgických rukavíc a 8000 párov jednorazových návlekov na obuv. Postupne si ich preberajú pohotovosti pre dospelých, tých je v kraji deväť, pohotovosti pre deti a dorast, tých je sedem (okrem Púchova a Bánoviec nad Bebravou), tri zubné pohotovosti a ambulancie všeobecných lekárov v okrese Trenčín,“ povedal Baška.

Ako dodal, každá pohotovosť pre dospelých a pohotovosť pre deti a dorast dostane 150 kusov chirurgických masiek a rovnaký počet párov rukavíc aj návlekov na obuv. Zubné pohotovosti dostanú po 50 a ambulancie všeobecných lekárov po 15 chirurgických masiek, 15 párov rukavíc a 15 párov návlekov na obuv. Lekári si ich môžu vyzdvihnúť aj na Úrade TSK vo štvrtok alebo v piatok (20. 3.) v čase od 9.00 do 16.00 hod.