Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Trnavská nemocnica zvyšuje očkovacie kapacity, počet pacientov klesol

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Epidemická situácia sa zlepšila aj medzi zamestnancami nemocnice.

Trnava 14. januára (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava je v súčasnosti hospitalizovaných 58 pacientov s ochorením COVID-19, z ktorých osem potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Z celkového počtu pacientov s ochorením COVID-19 je podľa hovorcu FN Mateja Martoviča 46 pacientov nezaočkovaných.

Na konci novembra minulého roka mali hospitalizovaných s ochorením viac ako 100 a na konci decembra vyše 70 pacientov. „Vekový priemer v súčasnosti hospitalizovaných pacientov je 66 rokov, najmladší pacient má 20 a najstarší je vo veku 94 rokov,“ uviedol hovorca. Nemocnica podľa jeho slov reprofilizuje lôžka podľa potreby nárastu počtu pacientov. Epidemická situácia sa zlepšila aj medzi zamestnancami FN, aktuálne má v karanténe troch lekárov, tri zdravotné sestry a jedného sanitára.

FN aktuálne zvyšuje kapacity na očkovanie. „Očkujeme od pondelka až do soboty, denne v priemere zaočkujeme 400 ľudí, dospelých i mládež nad 12 rokov,“ doplnil Martovič. Naďalej sú v štádiu prestavby priestory budúceho očkovacieho centra.