Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

Trnavská univerzita pripravila po dvojročnej odmlke DOD prezenčne

Trnavská univerzita, archívne foto Foto: TASR

Uskutoční sa 17. marca, no teologická fakulta ho pripravila v predstihu na túto stredu online formou.

Trnava 9. marca (TASR) - Po dvojročnej pandemickej odmlke Trnavská univerzita (TU) pripravila svoj deň otvorených dverí (DOD) prezenčne. Uskutoční sa 17. marca, no teologická fakulta (TF) ho pripravila v predstihu na túto stredu online formou. Informoval o tom PR TU Matúš Demko.

Snahou TF je otvorenie sa pre širší okruh záujemcov o štúdium bez toho, aby nevyhnutne museli cestovať do Bratislavy, kde sídli,“ vysvetlil Vlastimil Dufka z fakulty. Tá v novom akademickom roku prinesie na Slovensku unikátny študijný program counseling, ktorý je zameraný na sprevádzanie v zložitých životných a sociálnych situáciách.

Filozofická fakulta (FF) následne predstaví jednotlivé katedry pomocou popularizačných prednášok o umení, archeológii alebo filozofii. „Uchádzači sa môžu tešiť na témy o tajomstvách portrétov, politike ako divadle ilúzií či vplyve klimatických zmien na spoločnosť. Nebudú chýbať ani rady pre budúcich historikov, ako sa naučiť mať rád svoj počítač. Katedra psychológie pripravila prednášku aj o nerozhodnosti. FF bude prednášky aj streamovať,“ uviedol Demko.

Pedagogická fakulta bude vo svojej budove pre uchádzačov robiť prehliadky, okrem učiteľských predmetov ponúka aj štúdium posunkového jazyka alebo vydavateľstva a editorskej praxe. Na DOD sa pripojí i právnická fakulta, uchádzačov privíta vedenie fakulty, zodpovie všetky otázky a tiež nebude chýbať interaktívna prehliadka priestorov.