Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Trnavský kraj zaočkoval počas víkendu ďalších 4700 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Nedeľou bola zároveň ukončená činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra na Strednej zdravotníckej škole Trnava.

Trnava 27. júla (TASR) - Počas uplynulého víkendu (24. - 25. 7.) bolo v piatich očkovacích centrách Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19 viac ako 4700 ľudí, z ktorých 1350 prišlo bez predchádzajúcej registrácie. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

Nedeľou bola zároveň ukončená činnosť veľkokapacitného očkovacieho centra na Strednej zdravotníckej škole Trnava. Tento krok predpokladala očkovacia stratégia v prípade poklesu záujmu verejnosti o očkovanie. "V piatich veľkokapacitných očkovacích centrách sme od polovice februára dodnes podali viac ako 255.000 dávok vakcín. Až 77.000 vakcinácií sme vykonali v prvom centre, ktoré sa nachádza na zdravotníckej škole v Trnave. Uplynulý víkend sme v ňom očkovali nateraz naposledy," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Kraj pokračuje vo výjazdovom očkovaní, ktoré je určené predovšetkým pre seniorov a imobilných obyvateľov. "Uvažujeme aj nad novými spôsobmi, ako dostať vakcínu bližšie k nezaočkovaným obyvateľom. Ministerstvo zdravotníctva SR aktuálne eviduje záujem viac ako 60 ambulancií na území kraja o podávanie vakcín," informovala samospráva.

Aktuálne informácie a harmonogram očkovania bude zverejnený na webových stránkach trnavskazupa.sk a zdravazupa.sk, ako aj profiloch na sociálnych sieťach.