Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Koronavírus

USA bez tria, Kampfer a Miele mali pozitívne testy na koronavírus

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Americký tím však verí, že nakazení hráči budú mať v priebehu 24 hodín dva negatívne testy, čo by im umožnilo nastúpiť na prvý zápas 10. februára proti Číne.

Peking 4. februára (TASR) - Hokejisti USA absolvovali v piatok svoj prvý tréning v dejisku ZOH 2022 bez trojice hráčov. Obranca Jake Sanderson zostal v Los Angeles pre covidový protokol, veteráni Steven Kampfer a Andy Miele mali pozitívne testy na koronavírus po prílete do Číny a museli zamieriť do izolácie v olympijskej dedine.

Americký tím však verí, že nakazení hráči budú mať v priebehu 24 hodín dva negatívne testy, čo by im umožnilo nastúpiť na prvý zápas 10. februára proti Číne. Ešte predtým sa USA stretnú v pondelok v prípravnom zápase s Kanadou.

"Sme optimistickí," povedal tréner David Quinn po prvom tréningu v Pekingu. "Situáciu u chalanov posudzujeme zo dňa na deň. Očakávame, že sa nám vrátia. Taký je svet, v ktorom žijeme. Každý tím si tým prechádza, nie sme v tomto smere výnimka," cituje TASR slová kouča USA pre agentúru AP. Američania sa v základnej A-skupine olympijského turnaja stretnú okrem domácej Číny aj s Kanadou a obhajcom striebra z Pjongčangu 2018 Nemeckom.