Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

USA majú nový svetový rekord – viac než milión prípadov covidu za deň

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet ľudí prijatých do nemocníc s covidom pred Vianocami poklesol, avšak podľa prognózy CDC by mohol v nasledujúcich týždňoch opäť narásť.

Washington 4. januára (TASR) - Spojené štáty zaznamenali za jediný deň viac než milión prípadov nákazy koronavírusom. Ide o svetový rekord, uvádza Univerzita Johnsa Hopkinsa. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

Toto číslo (1,084 milióna) zaznamenané za pondelok predstavuje takmer dvojnásobok počtu prípadov spred týždňa (544.000), upozorňuje agentúra DPA. Doterajším denným maximom v USA bolo necelých 600.000 prípadov z 30. decembra.

Počet úmrtí s covidom ostal stabilný – za pondelok zaznamenali 1693 úmrtí. Tieto údaje však vzhľadom na sviatky nemusia byť kompletné, pripomína DPA.

Podľa odhadov Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) pripadalo na nákazlivejší koronavírusový variant omikron ku koncu decembra 58 percent všetkých zachytených prípadov infekcie.

Počet ľudí prijatých do nemocníc s covidom pred Vianocami poklesol, avšak podľa prognózy CDC by mohol v nasledujúcich týždňoch opäť narásť.

V 330-miliónových USA sa doteraz nakazilo koronavírusom viac než 56 miliónov ľudí, pričom 827.000 ľudí s ochorením COVID-19 zomrelo. Celkovo 62 percent populácie je plne zaočkovaných, dovedna 33,4 percenta ľudí má za sebou už aj posilňujúcu dávku vakcíny.