Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Nutné očkovanie proti covidu pre prichádzajúcich do USA končí 11. mája

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Biely dom vo vyhlásení uviedol, že počty úmrtí dosahujú celosvetovo najnižšiu úroveň od začiatku pandémie na jar 2020.

Washington 2. mája (TASR) - Spojené štáty od 12. mája už nebudú vyžadovať povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19 od zahraničných cestujúcich prichádzajúcich do USA a vládnych zamestnancov. TASR správu prevzala v pondelok z agentúr AFP a Reuters.

Zrušenie povinnosti dať sa zaočkovať sa podľa vyhlásenia Bieleho domu vzťahuje na zamestnancov federálnych úradov, osoby pracujúce pre federálnu vládu na základe zmlúv a zahraničných cestujúcich v leteckej doprave.

V USA 11. mája končí platnosť mimoriadnej situácie v oblasti zdravia, ktorá bola vyhlásená v spojitosti s koronavírusom. V tejto krajine zomrelo v spojitosti s ochorením COVID-19 viac než jeden milión osôb, pripomína AFP.

"Počty úmrtí v spojitosti s COVID-19 od januára 2021 poklesli o 95 percent a hospitalizácie sa znížili o takmer 91 percent,"
uviedol Biely dom vo vyhlásení a dodal, že počty úmrtí dosahujú celosvetovo najnižšiu úroveň od začiatku pandémie na jar 2020.

Americká vláda vlani v júni zrušila povinnosť pre cestujúcich v leteckej doprave preukázať sa po príchode do USA negatívnym testom na COVID-19, pripomína agentúra Reuters. Vláda však vtedy ponechala v platnosti požiadavku amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) na očkovanie pre zahraničných cestujúcich.