Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Na SR neevidujú zhoršenie výskytu ochorení pre migráciu z Ukrajiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zvýšenú pozornosť venujeme výskytu infekčných ochorení nielen na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách, uviedla hovorkyňa úradu Račková.

Bratislava 31. mája (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR doposiaľ neeviduje zhoršenie epidemiologickej situácie súvisiace s infekčnými ochoreniami a migráciou osôb z Ukrajiny. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa úradu Daša Račková.

"Epidemiologickú situáciu od začiatku dôsledne monitorujeme s dôrazom na ľahko prenosné, ale i závažné prenosné ochorenia. Zvýšenú pozornosť venujeme výskytu infekčných ochorení nielen na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách. K dnešnému dňu sme nezaznamenali zhoršenie epidemiologickej situácie súvisiace s TBC či inými infekčnými ochoreniami a osobami utekajúcimi pred vojnou," uviedla Račková.

V prípade zmeny v epidemiologickej situácii bude ÚVZ podľa jej slov prijímať všetky potrebné protiepidemické opatrenia na zabránenie šírenia infekčných ochorení. "Regionálne úrady verejného zdravotníctva sú rovnako pripravené poskytnúť súčinnosť poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a ďalším inštitúciám," doplnila.