Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Bratislava zaočkovala ďalších 40 ľudí bez domova

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Bratislave zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 spolu už vyše 200 ľudí bez domova i zo zraniteľných komunít.

Bratislava 22. júla (TASR) - V Bratislave zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 ďalších 40 ľudí bez domova i zo zraniteľných komunít. Oznámilo to hlavné mesto s tým, že išlo o nízkoprahové mobilné očkovanie jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.

"Intervenčný tím ministerstva zdravotníctva v spolupráci so Záchrannou zdravotnou službou SR zorganizoval očkovanie tentoraz v Káčku na Kopčianskej, kam sa prišli zaočkovať aj klienti občianskych združení Odyseus, Vagus, ako aj obyvatelia z mestskej ubytovne Kopčany," uviedol magistrát. V priestoroch mestského karanténneho mestečka na Hradskej bol k dispozícii tím sociálnych pracovníkov a zdravotníkov pre prípad vážnejších nežiaducich účinkov po očkovaní.

V Bratislave zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 spolu už vyše 200 ľudí bez domova i zo zraniteľných komunít. Aj touto cestou sa podľa bratislavskej samosprávy posilňuje kolektívna imunita proti ochoreniu. Na dosiahnutie hranice kolektívnej imunity v Bratislave je podľa magistrátu potrebné, aby bolo zaočkovaných aspoň 75 percent Bratislavčanov. Túto hranicu si určilo mesto po konzultácii s odborníkmi.

K 19. júlu bolo v Bratislave prvou dávkou vakcíny proti COVID-19 zaočkovaných 57 percent obyvateľov. Druhú dávku vakcíny dostalo 51 percent Bratislavčanov. "Na 75-percentnú zaočkovanosť prvou dávkou potrebujeme mať zaočkovaných ešte 80.000 Bratislavčanov," uviedlo mesto.