Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

V Británii bude na vstup do klubov potrebný očkovací certifikát

Ľudia pijú na tanečnom parkete počas otvorenia diskotéky 19. júla 2021 vo Farringdone. Foto: TASR/AP

Britská vláda od pondelka 19. júla v Anglicku uvoľnila väčšinu opatrení zavedených v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2.

Londýn 20. júla (TASR) - Britský premiér Boris Johnson v pondelok oznámil, že na vstup do nočných klubov a ďalších prevádzok s vysokou návštevnosťou v Anglicku bude od konca septembra povinný certifikát o očkovaní. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters.

Britská vláda od pondelka 19. júla v Anglicku uvoľnila väčšinu opatrení zavedených v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2. Do nočných klubov následne prišlo množstvo ľudí, píše Reuters.

Johnson však neskôr oznámil, že do týchto klubov nebudú mať prístup osoby, ktoré nie sú plne zaočkované. Vláda podľa Reuters reaguje na šírenie vírusu spájané s nočnými klubmi v iných krajinách, napríklad v Holandsku a Izraeli.

Johnson pripomenul, že všetci obyvatelia starší ako 18 rokov majú do konca septembra dostatok času na to, aby sa dali plne zaočkovať. To bude od tohto obdobia podmienkou na vstup do nočných klubov a ďalších prevádzok. "Potvrdenie o negatívnom teste už stačiť nebude," povedal premiér.