Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

V Česku pribudlo 3740 infikovaných novým koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V súčasnosti je v krajine incidencia na úrovni 639.

Praha 20. decembra (TASR) - V Česku pribudlo za nedeľu 3740 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o desatinu menej než pred týždňom a zároveň najmenej za nedeľu od 7. novembra. Informoval o tom v pondelok ráno spravodajský portál iDNES.cz s odvolaním sa na údaje českého ministerstva zdravotníctva.

Koronavírusová epidémia v Česku stále spomaľuje, čo dokazuje aj klesajúca týždňová incidencia, teda počet nakazených na 100.000 obyvateľov v sedemdňovom sledovanom období. V súčasnosti je v Česku incidencia na úrovni 639. Reprodukčné číslo, ktoré ukazuje mieru šírenia koronavírusu, narástlo o dve desatiny na hodnotu 0,81.

Ubúda aj počet hospitalizovaných a úmrtí. Za posledný týždeň klesol počet ľudí hospitalizovaných v nemocniciach s covidom takmer o štvrtinu na 4568. Z toho 838 ľudí je vo vážnom stave.

Do 15. decembra zomieralo v ČR s covidom denne viac ako sto ľudí, avšak v posledných dňoch sa počty týchto úmrtí pohybujú v desiatkach za deň, píše iDNES.cz.

Od začiatku pandémie potvrdili v ČR zhruba 2,4 milióna prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, pričom infekcii tam podľahlo celkovo 35.288 ľudí.