Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V Česku pribudlo 7353 prípadov covidu

Na snímke muž s ochranným rúškom prechádza po Karlovom moste v Prahe. Foto: TASR/AP

Značne pokleslo vo štvrtok aj množstvo hospitalizovaných – oproti predchádzajúcemu týždňu o 28 percent na 4064.

Praha 24. decembra (TASR) - Vo štvrtok pribudlo v Českej republike 7353 potvrdených prípadov choroby COVID-19, čo je najnižší nárast za pracovný deň od konca októbra. Oproti minulému štvrtku klesol nárast o takmer štvrtinu. Sedemdňová incidencia predstavuje 506 prípadov na 100.000 obyvateľov, píše spravodajský server iDNES.cz.

Značne pokleslo vo štvrtok aj množstvo hospitalizovaných – oproti predchádzajúcemu týždňu o 28 percent na 4064. Z toho 767 ľudí bolo vo vážnom stave. Minulý týždeň vo štvrtok bolo ťažko chorých vyše 900. Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva.

Koncom novembra sa denné počty novonakazených dostali až na takmer 28.000, čo bol najvyšší denný nárast za celý čas trvania epidémie covidu v Česku. Odvtedy počty prípadov za deň postupne klesajú, približue iDNES.cz.

Počty ľudí, ktorí s covidom skončili v nemocniciach, sa znižujú zhruba za posledné dva týždne. Ešte v prvom decembrovom týždni bolo hospitalizovaných okolo 7000, z toho až 1100 v ťažkom stave.

Takisto aj denné počty zomretých sa v posledných dňoch výrazne znížili. Kým v prvej polovici decembra zomieralo denne až vyše 120 ľudí s covidom, v druhej polovici mesiaca klesli denné počty zomretých pod stovku. Tento týždeň sa už množstvo úmrtí pohybovalo v ČR väčšinou okolo 70 za deň, sumarizuje iDNES.cz.