Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Koronavírus

V čínskom Kantone obmedzili cestovanie, lockdown zatiaľ nevyhlásili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Kantone žije 18 miliónov ľudí, je sídlom viacerých významných spoločností a nachádza sa tam aj najvyťaženejšie letisko v krajine. Za pondelok v meste zaznamenali 27 nových prípadov nákazy

Peking 11. apríla (TASR) - Čínske priemyselné centrum Kanton v pondelok obmedzilo cestovanie do mesta a von z neho. Čína v súčasnosti bojuje s nárastom prípadov nákazy novým koronavírusom. TASR správu prevzala od agentúry AP.

Ľudia budú môcť opustiť mesto len v nevyhnutných prípadoch, pričom musia predložiť negatívny výsledok testu na koronavírus nie starší ako 48 hodín, uviedol hovorca mesta Čchen Pin.

V Kantone žije 18 miliónov ľudí, je sídlom viacerých významných spoločností a nachádza sa tam aj najvyťaženejšie letisko v krajine. Za pondelok v meste zaznamenali 27 nových prípadov nákazy. Minulý týždeň bol počet nových potvrdených prípadov 23. V Kantone zatiaľ nezaviedli lockdown.

Vyučovanie na základných a stredných školách však prebieha dištančnou formou a mestské výstavisko sa zmenilo na provizórnu nemocnicu. Miestni predstavitelia tiež oznámili, že plánujú hromadne otestovať obyvateľstvo.

Čína v súčasnosti vplyvom šírenia variantu omikron zaznamenáva svoju najhoršiu vlnu infekcie. Peking sa naďalej drží stratégie nulovej tolerancie covidu.