Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

V karanténe je v Košickom kraji už 115 tried na 33 stredných školách

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Aj počas aktuálneho týždňa vyrážajú zdravotníci kraja do škôl, aby podali vakcínu záujemcom z radov žiakov aj zamestnancov.

Košice 3. novembra (TASR) – Na stredných školách Košického samosprávneho kraja (KSK) bolo v stredu v dôsledku výskytu ochorenia COVID-19 v karanténe celkovo 115 tried. "K dnešnému dňu je na test na COVID-19 pozitívnych 369 žiakov a spolu 148 pedagogických aj nepedagogických zamestnancov," uviedla pre TASR hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Aspoň jednu triedu v karanténe má aktuálne 14 škôl v Košiciach, päť škôl v okrese Spišská Nová Ves, po štyri v okresoch Trebišov a Michalovce, tri v okrese Rožňava, dve v okrese Sobrance, a jedna škola v Gelnickom okrese.

"Na dištančnom vyučovaní z dôvody karantény je tak spolu 1669 stredoškolákov župných škôl," dodala Terezková.

Aj počas aktuálneho týždňa podľa nej vyrážajú zdravotníci kraja do škôl, aby podali vakcínu záujemcom z radov žiakov aj zamestnancov, najmä na Spiši, Zemplíne a v Košiciach.

K 22. októbru hlásil KSK v karanténe 38 školských tried z 18 škôl a 133 študentov s novým koronavírusom. Celkovo je zriaďovateľom 63 stredných škôl.