Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

V kežmarskej nemocnici leží 13 pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev pacientov, realizujú sa len urgentné operačné zákroky.

Kežmarok 5. januára (TASR) - Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku zaznamenala na začiatku roka pokles počtu hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19. Podľa Martiny Pavlikovej, hovorkyne skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí, na priveľký optimizmus je zatiaľ priskoro, pretože sa očakáva, ako sa v regióne aj nemocnici prejaví nástup ochorenia v súvislosti s novým variantom omikron.

"K dnešnému dňu sa kežmarská nemocnica na troch oddeleniach stará o 13 pacientov s ochorením COVID-19, čo je o 19 menej ako začiatkom decembra 2021. Z toho deväť pacientov leží na kyslíkových lôžkach, jeden potrebuje nazálne aplikovanú ventilačnú podporu s vysokým prietokom plynov, takzvanú highflow, a traja potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ uviedla námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Lýdia Wikarská.

Ako dodala, na gynekologicko-pôrodníckom oddelení sa starajú aj o mamičku s ochorením COVID-19 a novorodenca, ktorý je po PCR vyšetrení a je negatívny.

Za posledné dva decembrové týždne vo vakcinačnom centre nemocnice podali 1782 dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19.

V nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev pacientov, realizujú sa len urgentné operačné zákroky.