Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Vo Veľkom Krtíši od jesene hospitalizovali 234 pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V súvislosti s utečeneckou krízou bolo podľa riaditeľky nemocnice Marcely Dekrétovej od konca februára tohto roka do súčasnosti v nemocnici ambulantne ošetrených 29 Ukrajincov.

Veľký Krtíš 9. júna (TASR) - Od začiatku septembra minulého roka do súčasnosti bolo vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Veľký Krtíš hospitalizovaných 234 pacientov s ochorením COVID-19. Z toho bolo na umelú pľúcnu ventiláciu napojených 27 ľudí. Ako pre TASR vo štvrtok uviedla riaditeľka nemocnice Marcela Dekrétová, aktuálne sú v nemocnici dvaja pacienti s novým koronavírusom a na umelú pľúcnu ventiláciu nie je napojený žiadny z nich.

Pripomenula, že v tretej vlne, od začiatku septembra minulého roka do súčasnosti, zomrelo v zdravotníckom zariadení na COVID-19 celkovo 62 pacientov.

V súvislosti s utečeneckou krízou bolo podľa nej od konca februára tohto roka do súčasnosti v nemocnici ambulantne ošetrených 29 Ukrajincov. "Hospitalizované na pediatrickom oddelení boli dve deti spolu s matkami," spomenula riaditeľka s tým, že na traumatologickom oddelení ležal jeden pacient.