Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

V levočskej nemocnici sa aktuálne starajú o 23 pacientov s covidom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prevádzka oddelenia je pre všetkých pacientov bez problémov zabezpečená.

Levoča 18. marca (TASR) - V Nemocnici Agel Levoča sa zdravotníci aktuálne starajú o 23 pacientov s ochorením COVID-19, 12 z nich je hospitalizovaných na psychiatrickom oddelení. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK, do ktorej nemocnica patrí, Martina Pavliková.

Skúsenosti s pozitívnymi pacientmi na psychiatrickom oddelení už majú podľa jej slov z predošlého obdobia. Prevádzka oddelenia je pre všetkých pacientov bez problémov zabezpečená.

"Okrem pacientov na psychiatrickom oddelení sa staráme aj o 11 pacientov s ochorením COVID-19 na internom oddelení. Stále evidujeme 19 zamestnancov s ochorením COVID-19, čo je za obdobie posledných týždňov štandardný počet. Z rokovaní krízového štábu stále vyplýva pre našu nemocnicu zákaz návštev," uviedla námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Renáta Bičanovská.

Mobilné odberové miesto na testovanie ochorenia COVID-19 už nie je počas víkendov v prevádzke. "Časové harmonogramy vakcinačného centra a mobilného odberového miesta ochorenia COVID-19 stále aktualizujeme na webovej stránke," dodala Anna Rybková, poverená riadením úseku ošetrovateľstva levočskej nemocnice.