Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

V levočskej nemocnici covidových pacientov ubudlo, situácia sa lepší

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas posledných dvoch decembrových týždňov bolo vo vakcinačnom centre levočskej nemocnice podaných 1062 dávok vakcín od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19.

Levoča 3. januára (TASR) - Pandemická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 sa v Nemocnici Agel Levoča v uplynulých dňoch výrazne zlepšila. Aktuálne sa zdravotníci starajú o štyroch pacientov s COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

"V polovici decembra minulého roka sme sa starali o 22 pacientov s COVID-19, koncom novembra to bolo dokonca 26 pacientov," povedala námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť nemocnice Renáta Bičanovská.

"Doteraz sme podali liečbu monoklonálnymi protilátkami 120 pacientom, ktorí spĺňali indikačné kritériá. Vysoké percento pacientov (94,2 percenta) s ochorením COVID-19, ktorým bola podaná táto liečba, sa vyhlo hospitalizácii v nemocnici," skonštatovala Bičanovská.

Počas silvestrovskej noci (31. 12.) nemocnica na chirurgickom oddelení nezaznamenala žiadne výnimočné a kuriózne zranenia. Služba tak podľa Pavlikovej prebehla pokojne a štandardne ako počas ostatných dní v roku.

Počas posledných dvoch decembrových týždňov bolo vo vakcinačnom centre levočskej nemocnice podaných 1062 dávok vakcín od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19.

"Najväčší záujem bol o tretiu dávku vakcíny, ktorá bola podaná 756 záujemcom," doplnila námestníčka nemocnice pre ošetrovateľskú starostlivosť Lucia Boháčová.