Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

V Maďarsku klesajú počty nakazených i hospitalizovaných s covidom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na umelú pľúcnu ventiláciu je napojených 71 ľudí, o šesť pacientov menej než predošlý deň.

Budapešť 24. marca (TASR) - V uplynulých 24 hodinách potvrdili v Maďarsku testy nákazu novým druhom koronavírusu 2651 osobám a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 35 chorých. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na údaje zverejnené vo štvrtok na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

V stredu bolo o 194 viac infikovaných a o sedem viac prípadov úmrtí. Pokles zaznamenali aj v prípade hospitalizovaných, ktorých v stredu bolo 2006 a vo štvrtok 1971. Na umelú pľúcnu ventiláciu je napojených 71, o šesť pacientov menej než predošlý deň.

Maďarské Národné centrum zdravia (NNK) však na svojej webovej stránke v utorok upozornilo, že koncentrácia častíc koronavírusu vo vzorkách odpadových vôd, ktorá naznačuje rast počtu infikovaných, má opäť stúpajúcu tendenciu v mestách Budapešť, Békešská Čaba, Jáger, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely a Zalaegerszeg.

Vláda Maďarska s platnosťou od 7. marca zrušila väčšinu doterajších opatrení zameraných proti koronavírusovej epidémii, a to vrátane povinnosti nosenia rúšok s výnimkou sociálnych a zdravotných zariadení. Tento krok zdôvodnila končiacou sa piatou vlnou pandémie.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)