Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Szijjártó: V Maďarsku vďaka očkovaniu netreba sprísňovať opatrenia

Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Foto: TASR/AP

V Maďarsku je proti covidu zaočkovaných vyše 6,2 milióna ľudí. Z nich už takmer šesť miliónov dostalo dve dávky a niečo nad tri milióny osôb aj tretiu dávku očkovacej látky.

Budapešť 17. decembra (TASR) - Vďaka vakcíne proti novému druhu koronavírusu a vďaka rýchlemu očkovaciemu programu sa podarilo dosiahnuť, že Maďarsko sa dokáže preniesť cez ďalšie vlny koronavírusovej pandémie bez vážnejších obmedzení, vyhlásil v piatok v Győri maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Podľa agentúry MTI šéf diplomacie na otváracej ceremónii tamojšieho benediktínskeho pivovaru okrem iného zdôraznil, že v súvislosti s koronavírusovou pandémiou sa veľa hovorí o zdravotných a ekonomických súvislostiach, menej však už o jej vplyvoch na spoločenský život, ktorý bol v priebehu uplynulého zhruba poldruha roka takmer úplne nemožný.

"Ďakujeme Bohu za to, že všetky obmedzenia, zatvorenia a administratívne opatrenia už môžeme mať za sebou," povedal Szijjártó a dodal, že vďaka vysokej miere zaočkovanosti sa Maďarsko nemusí obávať ďalších mutácií koronavírusu a ďalších vĺn pandémie.

V Maďarsku – stredoeurópskej krajine s takmer desiatimi miliónmi obyvateľov – je proti covidu zaočkovaných vyše 6,2 milióna ľudí. Z nich už takmer šesť miliónov dostalo dve dávky a niečo nad tri milióny osôb aj tretiu dávku očkovacej látky. Od stredy očkujú priebežne aj deti vo veku od piatich do 11 rokov.