Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Koronavírus

V Malawi zaznamenali prvé prípady nákazy novým koronavírusom

Cestujúci sa držia na vagóne preplneného vlaku v Sowete, Južná Afrika, 16. marca 2020. Južná Afrika zrušila takmer 10 000 víz pre občanov Číny a Iránu a kvôli koronavírusu začalo vyžadovať víza pre vysoko rizikové krajiny ako je napríklad Taliansko. Foto: TASR

Prvá infikovaná osoba, staršia žena, sa nedávno vrátila z Indie, kde bola navštíviť svojich príbuzných.

Blantyre 2. apríla (TASR) - Malawi vo štvrtok oznámilo prvé tri prípady nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP.

Malawijský prezident Peter Mutharika uviedol, že nákazu potvrdili u troch osôb v hlavnom meste Lilongwe.

Prvá infikovaná osoba, staršia žena, sa nedávno vrátila z Indie, kde bola navštíviť svojich príbuzných.

Prezident dodal, že žena po návrate do vlasti bola umiestnená do dvojtýždňovej domácej karantény, počas ktorej začala vykazovať príznaky ochorenia. Pozitívny výsledok testov na nový koronavírus mali aj ďalšie dve osoby, s ktorými bola infikovaná žena v kontakte.

Spolu s Komorami, Lesothom, Svätým Tomášom a Princovým ostrovom a Južným Sudánom bolo Malawi jednou z posledných afrických krajín, kde až doteraz nebolo potvrdené ochorenie COVID-19, spôsobované koronavírusom SARS-CoV-2.

Celkovo bolo na africkom kontinente, kde pandémia prepukla s oneskorením, zaznamenaných už viac než 6720 prípadov nákazy a najmenej 273 úmrtí.