Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V Nemecku sa začala štvrtá vlna pandémie

Na archívnej snímke muž s ochranným rúškom kráča po námestí Opernplatz v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Takzvaná sedemdňová incidencia, teda počet nakazených na 100.000 obyvateľov za uplynulý týždeň, v Nemecku vytrvalo rastie.

Berlín 20. augusta (TASR) - Nemecko sa nachádza na začiatku štvrtej vlny pandémie. Hnacím motorom šírenia nákazy sú predovšetkým mladí ľudia. Vyplýva to z najnovšej správy Inštitútu Roberta Kocha (RKI). Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

"Sme jasne na začiatku štvrtej vlny, ktorá naberá na obrátkach najmä v dôsledku šírenia infekcie u mladej dospelej populácie," uvádza v správe RKI.

Takzvaná sedemdňová incidencia, teda počet nakazených na 100.000 obyvateľov za uplynulý týždeň, v Nemecku vytrvalo rastie. Podľa inštitútu sa opakuje podobný trend šírenia epidémie ako minulé leto. Tentoraz dominuje variant delta, ktorý sa potvrdil v takmer všetkých nových potvrdených prípadoch nákazy. RKI však upozorňuje, že toto leto je oproti minulému iné v tom, že mnoho Nemcov je už zaočkovaných. Po prvej dávke vakcíny je 63,7 percenta populácie. Plne zaočkovaných je 58,2 percenta občanov spolkovej republiky.