Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

V nemocnici v košickej Šaci klesá počet zamestnancov s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Namiesto pôvodných takmer 80 zamestnancov mimo pracovného procesu v súčasnosti evidujeme 47, uviedol námestník nemocnice Maroš Varga.

Košice 22. februára (TASR) - Aktuálna situácia v nemocnici v košickej Šaci je naďalej ovplyvnená pandémiou ochorenia COVID-19. Počet pozitívne testovaných pacientov sa výrazne nemení, postupne však klesá počet zamestnancov s týmto ochorením. Informovala o tom v utorok Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

"Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 27 pacientom pozitívnym na COVID-19 na bežnom lôžku a ďalší traja vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Počet neprítomných zamestnancov z dôvodu pozitivity na ochorenie COVID-19 v porovnaní s uplynulým týždňom klesol, namiesto pôvodných takmer 80 zamestnancov mimo pracovného procesu v súčasnosti evidujeme 47," uviedol námestník nemocnice Maroš Varga.

Dodal, že prevádzka vakcinačného centra v poliklinike vo vstupnom areáli U. S. Steel sa počas nadchádzajúceho týždňa čiastočne zmení. "Namiesto utorka a piatka budeme záujemcov očkovať len v piatok, to jest 4. marca," dodal. Počas tohto týždňa je vakcinačné centrum nemocnice ešte v pôvodnej v prevádzke.

Vzhľadom na epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.