Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V nemocniciach na dolnom Zemplíne sa situácia s COVID-19 zlepšila

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Ako doplnil riaditeľ mestskej Nemocnice Snina Andrej Kulan, počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 tu za sedem dní klesol zo 47 na 43, pričom dvaja z nich sú napojení na UPV.

Michalovce 17. decembra (TASR) – Situácia na covidových oddeleniach v nemocniciach v regióne Zemplína sa za týždeň výrazne zlepšila v Michalovciach a Trebišove. Na hornom Zemplíne klesol počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 len mierne. V užívaní je však oproti piatku 10. decembra viac umelých pľúcnych ventilácií (UPV). Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Zo 75 na 59 klesol za sedem dní počet hospitalizovaných na covidovom oddelení michalovskej nemocnice. Podporu UPV tu naďalej potrebujú piati pacienti.

O 33 klesol počet pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici v Trebišove, kde ich je v piatok hospitalizovaných 44. Kým pred týždňom si napojenie na UPV vyžadoval zdravotný stav dvoch pacientov, aktuálne sú na ne napojení štyria.

Štyria spomedzi 28 pacientov s COVID-19 tiež potrebujú pomoc UPV v nemocnici vo Vranove nad Topľou. Pred týždňom sa tu zdravotníci starali o 31 pacientov na covidových lôžkach.

V Humennom bolo vo štvrtok (16. 12.) s ochorením spôsobeným novým koronavírusom hospitalizovaných 27 pacientov. Kým pred týždňom potrebovali podporu UPV dvaja z 29 pacientov, vo štvrtok pomáhali prístroje dýchať trom.

Ako pre TASR doplnil riaditeľ mestskej Nemocnice Snina Andrej Kulan, počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 tu za sedem dní klesol zo 47 na 43, pričom dvaja z nich sú napojení na UPV.