Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

V Prievidzi posilnia kapacity testovania na nový koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Pri tomto doplnkovom testovaní sa podľa samosprávy zvyšujú kapacity "štátneho" testovania, ktoré vo vlne variantu omikron zaznamenáva veľký nápor.

Prievidza 22. februára (TASR) - V Prievidzi posilnia kapacity testovania na nový koronavírus. Doplnkové testovanie formou kloktacích LAMP testov pripravuje súkromná spoločnosť v spolupráci s mestom, Ministerstvom zdravotníctva SR a Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK). Mobilné odberové laboratórium bude v prevádzke na Námestí slobody.

"Ide o doplnkovú testovaciu kapacitu RT-PCR testovania, na ktoré sa bude možné objednať cez korona.gov.sk v prípade podozrenia na ochorenie, ak má pacient príznaky alebo bol v úzkom kontakte s pozitívnou osobou," informovala ďalej prievidzská samospráva na sociálnej sieti.

Pri tomto doplnkovom testovaní sa podľa nej zvyšujú kapacity "štátneho" testovania, ktoré vo vlne variantu omikron zaznamenáva veľký nápor. "Vzorky sa odoberajú znesiteľnejším kloktaním a vyhodnocujú sa priamo na mieste v mobilnom laboratóriu. Tieto testy sú rýchle a presné," doplnila radnica.

Informácie o testovaní zaznamenáva spoločnosť v systéme Národného centra zdravotníckych informácií, pacient teda následne dostane príslušné potvrdenia.