Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Koronavírus

V Rakúsku zaznamenali už 959 potvrdených prípadov nákazy SARS-CoV-2

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Od pondelka nadobudli v Rakúsku účinnosť rozsiahle obmedzenia pohybu ľudí vo verejnom priestore, ako aj značné uzavretie obchodov a reštaurácií.

Viedeň 16. marca (TASR) - V Rakúsku zaznamenali v pondelok k 08:00 h už 959 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, pričom už šesť infikovaných pacientov sa vyliečilo. Informovala o tom agentúra APA.

Najviac potvrdených prípadov nákazy ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je koronavírus SARS-CoV-2, je hlásených zo spolkovej krajiny Tirolsko, kde ich zaznamenali už 254.

Nasledujú Dolné Rakúsko (150 prípadov), Viedeň (122), Štajersko (111), Horné Rakúsko (196), Voralbersko (55), Salzbursko (54), Burgenland (10) a Korutánsko so siedmimi prípadmi.

Od pondelka nadobudli v Rakúsku účinnosť rozsiahle obmedzenia pohybu ľudí vo verejnom priestore, ako aj značné uzavretie obchodov a reštaurácií. V krajine bolo pre podozrenie na nový koronavírus testovaných už 8490 ľudí. Ochorenie si v Rakúsku vyžiadalo aj niekoľko obetí na životoch, avšak ako uviedol rakúsky denník Kurier, ich presný počet nie je momentálne známy.