Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V Rooseveltovej nemocnici stúpol počet pacientov na COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rooseveltova nemocnica opäť pripomína, že okrem ochorení na COVID-19 stúpa počet iných respiračných chorôb, a preto sprísnila preventívne opatrenia.

Banská Bystrica 27. septembra (TASR) - Zhoršujúca sa epidemiologická situácia v Banskobystrickom samosprávnom kraji sa prejavila už aj na počte hospitalizovaných pacientov v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Za necelé tri týždne stúpol počet pacientov s ochorením COVID-19 zo štyroch na 19, ktorí sú hospitalizovaní na oddelení infektológie v starom nemocničnom areáli. Informovala o tom v pondelok nemocnica na sociálnej sieti.

„Len dvaja z uvedených pacientov sú proti COVID-19 zaočkovaní. Na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny je hospitalizovaný jeden pacient, ktorého stav si vyžaduje pri dýchaní pomoc umelej pľúcnej ventilácie. Na infekčnom oddelení je k dispozícii 50 lôžok pre pacientov s týmto ochorením, takže k reprofilizácii lôžok na iných oddeleniach sme zatiaľ nepristúpili,“ informovala nemocnica.

„Zatiaľ realizujeme naplánované hospitalizácie a výkony. Situáciu priebežne vyhodnocujeme a v prípade zhoršovania prijmeme potrebné opatrenia,“
dodala nemocnica.

Rooseveltova nemocnica opäť pripomína, že okrem ochorení na COVID-19 stúpa počet iných respiračných chorôb, a preto sprísnila preventívne opatrenia. Od pondelka platí zákaz návštev na všetkých oddeleniach zariadenia.