Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

V Rooseveltovej nemocnici zaočkovali treťou dávkou 450 zdravotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jozef Ďurník

Zdravotníci boli na Slovensku očkovaní medzi prvými v mesiacoch január a február tohto roka.

Banská Bystrica 21. októbra (TASR) – Hoci činnosť vakcinačného centra Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici je pre verejnosť dočasne pozastavená, zabezpečuje očkovanie zdravotníkov banskobystrických zdravotníckych zariadení treťou dávkou vakcíny Comirnaty od výrobcu Pfizer. V stredu (20. 10.) a vo štvrtok si prišlo po tretiu dávku 450 zdravotníkov. Informuje o tom nemocnica na sociálnej sieti s tým, že ďalší dostanú vakcínu na budúci týždeň.

V súčasnosti je v nemocnici zaočkovaných viac ako 70 percent zamestnancov a môžeme potvrdiť, že efekt je jednoznačný. Kým pred začiatkom očkovania nám v zariadení z dôvodu nakazenia chýbalo naraz aj sto zamestnancov, teraz, keď COVID-19 opäť naberá na sile, je v karanténe len 11 pracovníkov,“ uvádza Rooseveltova nemocnica.

Zdravotníci boli na Slovensku očkovaní medzi prvými v mesiacoch január a február tohto roka. U niektorých môže byť účinnosť vakcíny už znížená, čo môže pri zhoršujúcej sa epidemickej situácii predstavovať riziko nakazenia.

Ako nemocnica vo štvrtok dodala, s ochorením COVID-19 má aktuálne hospitalizovaných 26 pacientov, štyria z nich potrebujú podporu dýchania na umelej pľúcnej ventilácii.