Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

V Rusku je obsadených takmer 83 percent lôžok pre pacientov s covidom

Na archívnej snímke ruskí zdravotníci ošetrujú pacienta s ochorením COVID-19 v moskovskej nemocnici 19. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Ruská federácia v posledných týždňoch hlási rekordné prírastky nakazených a úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19.

Moskva 10. novembra (TASR) - V ruských nemocniciach je v súčasnosti obsadených už takmer 83 percent lôžok určených pre pacientov s ochorením COVID-19. Na stredajšom zasadnutí vlády to oznámila ruská vicepremiérka Tatiana Golikovová, píše agentúra AP.

Golikovová informovala, že v utorok predpoludním bolo obsadených 82,8 percenta z celkovo 301.500 nemocničných lôžok vyhradených pre pacientov s covidom.

"Zatiaľ nemôžeme s istotou povedať, že sa situácia stabilizovala a šírenie nákazy zoslablo," upozornila podpredsedníčka vlády.

Ruská federácia v posledných týždňoch hlási rekordné prírastky nakazených a úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. V stredu denný prírastok úmrtí dosiahol nové maximum 1239 prípadov. Okrem toho za uplynulých 24 hodín zaznamenali 38.058 nových prípadov nákazy. Od konca októbra v krajine hlásili denne približne 40.000 novoinfikovaných a viac ako 1100 úmrtí.

Záujem o očkovanie je však v Rusku nízky, plne zaočkovaných je zatiaľ len približne 34 percent obyvateľstva, a to aj napriek snahám Kremľa o zrýchlenie tempa vakcinácie. Vakcíny sú pritom pre Rusov dostupné od vlaňajšieho decembra.