Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

V Rusku opäť zaznamenali rekordný denný prírastok úmrtí na koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najviac nových prípadov infekcie hlásili v Petrohrade (3452).

Moskva 29. októbra (TASR) - V Rusku za posledných 24 hodín zaznamenali 1163 úmrtí v súvislosti s koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie, informovala v piatok agentúra TASS s odvolaním sa na tamojšie krízové centrum pre boj s koronavírusom.

Za uplynulých 24 hodín okrem toho zaznamenali v Rusku 39.849 nových prípadov nákazy koronavírusom. Najviac nových prípadov infekcie hlásili v Petrohrade (3452). Za uplynulých 24 hodín sa vyliečilo rekordných 30.462 ľudí.

Predošlý najvyšší prírastok úmrtí (1159) hlásili vo štvrtok. Za rovnaký deň pribudlo vo federácii 40.096 nových prípadov infekcií, čo bol vôbec najvyšší počet od začiatku pandémie.

Celkovo v Rusku od začiatku pandémie zomrelo v súvislosti s ochorením COVID-19 už 236.220 ľudí. V krajine dosiaľ zaznamenali viac ako 8,43 milióna prípadov nákazy.

Rekordné počty prípadov a úmrtí v súvislosti s koronavírusom hlásia v Rusku už niekoľko týždňov. Podľa úradov je dôvodom nízka miera zaočkovanosti proti koronavírusu.

V ruskej metropole Moskva sa vo štvrtok začalo desaťdňové obdobie voľna. Otvorené zostali len inštitúcie zabezpečujúce fungovanie infraštruktúry, podniky s nepretržitou prevádzkou, lekárne či obchody s potravinami.

Nové pandemické opatrenia začnú však čoskoro platiť v celej krajine. Ruský prezident Vladimir Putin totiž schválil návrh vicepremiérky Taťjany Golikovovej o zavedení dní pracovného pokoja na celom území Ruska od 30. októbra do 7. novembra.