Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V skalickej nemocnici mierne narástol počet chorých na koronavírus

ZIlustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pozitivita zistená PCR testami sa v priebehu týždňa pohybovala medzi 50 až 60 percentami.

Skalica 21. februára (TASR) - Počet chorých na COVID-19 od minulého týždňa vo Fakultnej nemocnici Agel Skalica mierne stúpol. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

"V tejto chvíli poskytujeme zdravotnú starostlivosť 36 pacientom pozitívnym na nový koronavírus. Dvaja pacienti sú vo vážnom stave na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny," uviedol riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Posledné dva týždne klesá pozitivita na nový koronavírus medzi zamestnancami. "Najväčšie výpadky personálu eviduje nemocnica na oddeleniach vnútorného lekárstva a neurológie. Pozitívny test na ochorenie COVID-19 má v súčasnosti 41 zamestnancov, z ktorých zdravotné sestry tvoria až 56 percent," informoval riaditeľ.

Pozitivita zistená PCR testami sa v priebehu týždňa pohybovala medzi 50 až 60 percentami. "Odberovú jednotku v minulom týždni navštívilo 981 žiadateľov o PCR vyšetrenie a ďalších 391 záujemcov o antigénové vyšetrenie. Pozitivita dosiahla 57 percent. MOM je otvorené v pracovné dni od 7.00 do 15.30 h a cez víkendy od 7.00 do 11.00 h," doplnila hovorkyňa nemocnice.

V minulom týždni sa dalo vo vakcinačnom centre očkovať 172 osôb a 114 z nich treťou dávkou. V nemocnici sa očkuje od pondelka do piatka od 7.30 do 14.30 h. V celom rozsahu otváracích hodín sa očkujú registrované aj neregistrované osoby od 12 rokov.