Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

V Španielsku za 24 hodín pribudlo vyše 1500 nakazených

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Španielsky premiér Pedro Sánchez ešte v piatok oznámil, že od soboty bude platiť v krajine dvojtýždňový núdzový stav v dôsledku šírenia koronavírusu.

Madrid 14. marca (TASR) - V Španielsku aktuálne evidujú už 5737 prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom len za posledných 24 hodín sa počet tamojších infikovaných zvýšil o viac ako 1500. Oznámili to tamojší zdravotníci, na ktorých sa odvoláva agentúra AP.

Počet osôb, ktoré nákaze v Španielsku podľahli, je momentálne 136, uvádza v sobotu agentúra AFP s odvolaním sa na aktualizované údaje španielskych úradov. Takmer 3000 zo všetkých nakazených evidujú španielskej úrady v hlavnom meste Madrid.

Španielsky premiér Pedro Sánchez ešte v piatok oznámil, že od soboty bude platiť v krajine dvojtýždňový núdzový stav v dôsledku šírenia koronavírusu. Sánchez uviedol, že Španielsko zmobilizuje všetky svoje zdroje vrátane armády, aby potlačilo prudký nárast prípadov nákazy.

Vo svete si pandémia koronavírusu vyžiadala už vyše 5400 mŕtvych a vo vyše 135 krajinách sa nakazilo viac ako 145.000 osôb. Viac ako 70.000 ľudí sa z nákazy vyliečilo.

Nový koronavírus, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, prvý raz zaznamenali koncom vlaňajšieho decembra v čínskom priemyselnom veľkomeste Wu-chan, odkiaľ sa pravdepodobne rozšíril ďalej po krajine a do zahraničia.